Datum stránky: 28.5.2019

TZ - SOS MaS, z.s. – Jak na brambory

Je květen, všechno kvete, začíná nový život. I brambory, sebelépe uskladněné od předchozí sklizně, začínají přirozeně rašit a pro obchodníky je opravdu problém udržet vhodné podmínky pro prodej kvalitních brambor.

Brambory konzumní

Na jaře vše jako o závod roste, bohužel ceny brambor, jedné z nejčastějších surovin v našem jídelníčku, nevyjímaje. Připomeňme si pár tipů, které bychom měli dodržet, abychom v tomto čase, za své nemalé peníze dostali opravdu kvalitní zboží. Kontrolu jakosti provádí Státní zemědělská a potravinářská inspekce, ale každý spotřebitel by měl při nákupu vzít rozum do hrsti a dobře zvážit, které brambory si při dnešních zvýšených cenách koupí. Nejčastějšími jakostními nedostatky jsou vady dužniny, suchá a mokrá hniloba, naklíčené nebo zelené hlízy.


Celý článek zde